Az ehető virágok nyomában #6 // Kandírozott szirmok

július 30, 2017


 Az ehető virágok elkészítésének legegyszerűbb és legelbűvölőbb módja a kandírozás. Ehhez olyan virágokat válasszunk, amiknek nagy és színes a szirmuk, hogy minél látványosabb legyen a végeredmény. Én orchideával (nem mindegyik ehető!) és sárga és piros begóniával dolgoztam, de nagyon szép eredményt lehet elérni rózsával is.

 A kandírozott virágok elkészítéséhez csak porcukorra és egy tojás sárgájára van szükségünk. Szedjük szirmaira a virágokat, majd kenjük be mindkét oldalukat a tojás sárgájával. Ehhez szanálhatunk ecsetet, de az (tiszta!) ujjunk is ugyan olyan jó szolgálatot tesz. A megkent szirmokat forgassuk finoman porcukorba, majd tegyük őket sütőrácsra egy éjszakára száradni. Tehetjük őket tortára vagy bármilyen más desszertre, de magában is megehetjük őket. 


 A kandírozott szirmokkal zárnám soraimat az ehető virágok témakörében - legalábbis egy időre biztosan. Rengeteget tanultam az interjúkból és azoktól a kedves emberektől, akik a segítségemre voltak, és végső konklúzióként levonhatom, hogy virágokkal dolgozni a konyhában mindig jó móka, nem beszélve a végeredményről, ami biztos sikert arat bármilyen társaságban. Az ehető virágokról szóló cikkemet a szeptemberi Marie Claire-ben olvashatjátok majd. 

You Might Also Like

0 megjegyzés