DIY: Fakanál bábok Rókával és Cinegelánnyal

augusztus 02, 2017


 A harminchét fokos hőségben összességében két lehetőségünk van: vagy a legközelebbi vízpartra menekülünk vagy az elsötétített lakásban, takarékos esőtáncot járva (mert a melegben ugye senkinek sincs ínyére az intenzív mozgás) várjuk a szeptembert és az enyhébb időjárást. Ha viszont a második lehetőséget választjuk és már az esőtáncot is eljártuk, könnyen szembesülhetünk a ténnyel, hogy ez nem olyan izgalmas program, mint mondjuk a Balatonban mókázni. Ezért jó, ha van egy kilenc éves unokahúgunk - jelen esetben nevezzük Sárának -, aki mindenre nyitott, és saját bevallása szerint szeret kézműveskedni. 

 A mókához ilyenkor egészen kevés hozzávalóhoz lesz szükségünk, fakanálra és temperára. Bevallom, mi a tökéletes összhatás érdekében, nem törődve a perzselő hőséggel, a forró járdákkal és az árnyék totális hiányával, átsétáltunk a boltba kanalakért. 

 A fakanalak mintájához rengeteg ötletet találni Pinteresten a jópofa arcoktól egészen a profibb kanálmintákig. Sára egy rókát és egy fókát festett, én pedig a saját házam tájékán maradva Cinegelányt és Feketerigófit.


 Az arcokat grafittal rajzoltuk elő, aztán a nagyobb felületeket festettük le nagyobb ecsettel. Utána következtek az aprólékosabb munkák, mint például a szemek. Azt hiszem, utoljára általános iskolában fogtam ecsetet a kezemben, így most rengeteg praktikumot elevenítettem fel: előbb a világos színekkel festünk, hogy minél tovább használható legyen a víz, amit egy tálkában készítünk ki (milyen "szerencse", hogy mosogatás közben letörtem a csésze fülét...), a fekete után már mást színt nem tudunk használni, a végére minden, de minden festékes lesz, tehát a legegyszerűbb, ha a munkafelületet (az asztalt!) újságpapírral fedjük be, azt összemaszatolhatják a bábok meg a festékes kezecskék is. Az egyes réteges a napon nagyon gyorsan száradtak (az időjárás nekünk dolgozott), ami azért fontos, mert ha még nyirkos felületre festünk új színt, akkor összefolyhatnak. Nem árt figyelni a fa erezetét is, ezen a híg festék könnyen megszökik, és oda is szín kerül, ahová nem az eredeti tervek szerint nem kellett volna. 

 Miután végeztünk, ismét kitettük a bábokat a napra. Saját tapasztalatból mondom, hogy az újságpapír ráragad, ezért olyasmivel támasszuk ki, aki nem fogja meg a kanalat, és olyan helyen, ahol nagyjából már megszáradt. 

You Might Also Like

0 megjegyzés