Cydonia és a barátnék

február 13, 2017


 Barbarával komoly, felnőtt nőkhöz méltó terveink vannak. Ketten, összesen vagy tíz év irodalmi színpados múlttal a hátunk mögött úgy döntöttünk, hogy megcsináljuk a saját műsorunkat. A téma természetesen a nő és életének minden megpróbáltatása, ami főként saját természetéből fakad. Nem áll messze tőlünk az önirónia, sok nehéz időszakon átsegített. Összeülünk a nagy tervhez, Barbara csodálatos ihlető közeget választ a nagy munkára, a Cydonia Tearoom & Vintage teázót.


 A Cydonia a Blahától nem messze, az Akácfa utcában húzódik meg a kocsmák és a gyroszosok között. Meghitt étterem, horgolt terítős asztalkákkal, galéria szinttel, madárkás tapétával békebeli üveg tálalókkal. A hely hangulata a korai Agatha Christie könyvek brit, vidéki hangulatát idézi, csak Miss Marple hiányzik az egyik sarokból. A pult mögött anya-lányos páros szorgoskodik - a kort idéző ruhákban. A galérián vintage butik kap helyet régi ékszerek, képeslapok, cipők és ruhák sorakoznak a szintén vintage szekrényekben. 

  A főételek kihagyhatatlanok! A rozmaringos, mandulás folyós camambert sajt kis pitetálban érkezik almaszeletekkel, pirítóssal és házi hagymalekvárral, két terítékkel.


 A desszertek kedves, mintás tárnyérokon érkeznek, banános, diós morzsás süti és perzsa szerelemtorta. A Rózsa Latte Tea habjában aszalt rózsaszirmok lebegnek. A választék olyan különleges, hogy két rendelés között fennhangon bizonygatjuk, hogy ide még vissza fogunk jönni.


You Might Also Like

0 megjegyzés